Herstart concerten in Vredeskerkje

Algemeen
Han Bennink/Guus Janssen
Han Bennink/Guus Janssen ((Foto: Francesca Patella

BERGEN AAN ZEE - Het Vredeskerkje kent sinds jaar en dag een serie Kunstgetij-zomerconcerten met wereldmuziek, jazz en kamermuziek. Net als vorige zomer zijn er steeds twee uitvoeringen. Op alle donderdagen vanaf 24 juni, om 17.00 en om 19.00 uur.

Meer weten: kunstgetij.nl

In het rijtje musici onder meer zanger Jan Rot, slagwerker Han Bennink en sopraan Johannette Zomer, die ‘van Beatles tot Bach’ komt zingen.

Serie

Op 24 juni start de serie met een concert in de serie Duinstreek Kamermuziek door het Prisma Strijktrio. Het is ingetogen muziek die de overgang markeert van de ‘stille’ coronaperiode naar een nieuwe tijd met meer vrijheden en uitbundigheid. Een pianocyclus van Darius Milhaud is bewerkt voor uitvoering op cello, viool en altviool en er is de première van het ‘Trio à Cordes’ van de nog niet zo bekende Florent Schmitt. Beide werken stammen uit de jaren veertig. De cd ‘La Muse’ was deze week cd van de week op Radio 4.

Veertig

Per concert kunnen er vooralsnog slechts veertig bezoekers worden verwelkomd, op een heel veilige manier, met bewijs van vaccinatie of test. Kijk voor informatie en reserveringen op kunstgetij.nl of de site van het Vredeskerkje.

Prisma Strijktrio