Buurthuis ter compensatie

Nieuws
Buurthuis ter compensatie
Buurthuis ter compensatie rodi.nl

Met de komst van het wooncomplex Alta Mira krijgt Schoorl 27 betaalbare, sociale huurappartementen erbij. De twee- en driekamerappartementen zijn specifiek bedoeld voor doorstromers. Om in aanmerking te komen gelden criteria, zoals het achterlaten van een sociale huurwoning in de gemeente Bergen en een passend inkomen.
Wie een woning krijgt toegewezen, kan genieten van voordelen als 'nieuw, energiezuinig en een prachtige ligging'. Echter, voor de meeste doorstromers is het aantal woonmeters een stuk minder, de meeste huurders komen tenslotte van een ruime ééngezinswoning. Maar wat staat daar tegenover? Het zou zo leuk zijn dat - ter compensatie van het afgenomen aantal meters - er een levendige, openbare ruimte, zoals een 'buurthuis', inpandig beschikbaar komt - of aan de overkant, of ernaast - om een kop koffie te drinken, een drankje te nuttigen maar ook om een feestje, zoals een verjaardag met familie en vrienden te kunnen vieren. Veel ouderen van die generatie hebben grote gezinnen. Bovendien zijn er ouderen die slecht ter been zijn, en ouderen die misschien niet zo veel te besteden hebben. Het zou zo fijn als ook die mensen een fijne, sfeervolle, plek kunnen bezoeken, waar reuring is en iedereen in- en uit kan lopen. Zo hoeft niemand te vereenzamen.
Gerie Paarlberg, Schoorl

In deze rubriek plaatsen wij ingezonden brieven. De inzendingen zijn voor verantwoordelijkheid van de schrijver (-ster). Anonieme inzendingen of brieven zonder volledige adresopgave worden niet geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor de bijdragen te weigeren, in te korten of aan te passen.