Ingeborg en Simon fietsten van Schoorl naar Spanje

Algemeen
Afbeelding
Foto: aangeleverd

SCHOORL/LA NUCIA - Ze hadden nieuwe fietsen gekocht. En het leek hen een mooi idee om die dan fietsend te gaan brengen naar hun huis in Spanje. Het kon in deze periode qua werk. Zo vertrokken Schoorlaren Ingeborg Sluiters (52) en Simon de Boer (60) op 28 juni vanuit woonplaats Schoorl. 26 juli kwamen ze aan in La Lucia, regio Valencia. “We leerden vooral dat je meestal toch meer kunt dan gedacht. De tocht was ook weer eens een bevestiging dat we goed kunnen samenwerken, elkaar door minder makkelijke momenten heen kunnen helpen.” Hun kinderen komen die constatering met hen vieren, want ze blijven nog een paar weken in hun Spaanse huis.

DOOR: ED BAUSCH

“We hadden een verlangen even wat anders te doen”

Ze hebben het huis sinds een jaar of acht en woonden er ook vier jaar. “Maar de jongste dochter, nu zeventien, wou toch liever terug. Dat is ook wel begrijpelijk op die leeftijd. Nu is het ons tweede huis en dat is ook goed.” Het was voor Ingeborg en Simon de sport om waar ook maar enigszins mogelijk zelf de trapkracht te leveren. In het gebied daar hun electrische fietsen aan te bevelen, we kunnen er daar jaren mee vooruit. Door zelf te fietsen spaarden we de accu’s en konden we toch rond de honderd kilometer per dag doen.” Het huis kochten ze als een bouwval en knapten het zelf op. “Ik heb met mijn broer een grondsanerings- en slopersbedrijf, nu kwam het aan op bouwen. Maar het is goed gelukt. Nu kon ik het werk voor even goed achterlaten aan de uitvoerders”, zegt Simon. Voor Ingeborg, die vooral als wandelcoach werkzaam is, paste het in deze periode ook goed om gehoor te geven aan de wens om eens wat anders te doen.

Ongeplaveid

Ingeborg: :”De tocht was ook onze stap om iets positiefs te zetten tegenover al het nieuws iedere dag over de pandemie. We hebben beide corona gehad, wij zijn goed hersteld. Nu weten we dat we toch van alles kunnen. En zo door de landen fietsend merkten we weinig van corona. Niet bij grensovergangen, niet in hotels. Alleen op terrassen in Frankrijk moesten we de mondkapjes tevoorschijn halen.” Ingeborg en Simon kunnen iedereen die het kan doen zo’n tocht aanraden. ”Je ziet zoveel meer dan in de auto, je krijgt zo veel meer besef van de wereld. De mensen die we tegen kwamen waren allemaal zo aardig. En voor je doorzettingsvermogen is het geweldig. Want niet alle wegen zijn geplaveid.” Dat is dan weer niet zo anders dan in het echte leven….

Afbeelding
Afbeelding