Huug Zentveld exposeert: ‘’Kunstenaar in hart en nieren’’

Algemeen
Afbeelding
Foto: Frits van Eck

EGMOND-BINNEN – Op maandag 2 augustus is Huug bezig met de opbouw van zijn expositie. Hij straalt nog steeds één bonk energie uit, zijn stralende ogen zien alles en hij heeft precies in het hoofd zitten waar wat moet komen te hangen.

Door: Frits van Eck

De ontvangst in de Benedictushof bij de Abdij is hartelijk. De uitgestoken hand is duidelijk, Corona is even naar de achtergrond. “Wil je koffie?” Ik maak hem duidelijk dat ik me liever concentreer op het maken van wat foto’s. Na de expositie wil hij een fotoboekje laten maken van de opbouw en officiële opening a.s. dinsdag. Hij krijgt daarbij de hulp van een Belgische vriend. Huug heeft nog steeds niets met computers.

Favoriet schilderij

Ik vraag hem met een niet te groot lievelingsschilderij op de foto te gaan. Ik zie hem denken… hij pakt een schilderijtje en fluistert me toe “deze vindt Tiny zo mooi.” Het tekent de mens Huug!

Maatje

Bij de opbouw krijgt hij hulp van Nico Groot, met vier handen gaat het toch wat makkelijker. De hoeveelheid werk valt toch altijd weer tegen. Tegen twaalf uur hangen de meeste schilderijen op hun plaats. Nico kijkt op zijn horloge. “Kom op Huug, we gaan lunchen, we hebben jouw vrouw beloofd op tijd terug te zijn.” Huug grijnst. Tiny is wel wat van hem gewend, maar punten scoren is nooit weg.

De laatste lootjes

Later die middag bel ik hem met de vraag of alles gelukt is. “Nog niet helemaal, maar ik was het zat, pak nu even een biertje, morgen zal het geen storm lopen, nog een paar stickertjes aanbrengen en klaar.” Er hangen zo’n 40 à 50 schilderijen.

Openingstijden

Vanaf nu tot eind september in de Benedictushof – Abdij – Egmond-Binnen, dinsdag t/m zaterdag van ca. 11.00 – 16.00 uur. Huug kijkt niet op een kwartiertje...