Vereniging trakteert haar chauffeurs

Algemeen
Wethouder Bekkering kwam al vroeg de chauffeurs uitzwaaien
Wethouder Bekkering kwam al vroeg de chauffeurs uitzwaaien (Foto: Ed Bausch

BERGEN - Ruim honderd vrijwillige chauffeurs rijden het hele jaar op zes dagen per week een lijndienst op het traject Egmond aan Zee-Camperduin. Het bestuur van de ‘vereniging buurtbus Bergen’ is samen met busmaatschappij Connexxion blij met haar chauffeurs en organiseert jaarlijks als dank een uitje voor hen. Afgelopen dinsdag was het al vroeg verzamelen op het parkeerterrein bij het gemeentehuis.

DOOR: ED BAUSCH

Wethouder Erik Bekkering kwam zijn waardering uitspreken voor het werk van de chauffeurs en de vereniging. “Letterlijk verbinden jullie onze dorpen aan elkaar”, sprak hij naast voorzitter Arnold Focking. Vervolgens zwaaide hij de drie antieke bussen uit. Op weg naar Hoorn, waar het gezelschap overstapte in oude tramwagons, voortgetrokken door de legendarische Bello-locomotief. Die bracht, stomend van de kolen (‘die komen uit Rusland’) en hakkend en puffend, het gezelschap naar het schitterende oude stationsgebouw van Medemblik. Voorzien van een lunch door de medewerkers van het Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik monsterden de chauffeurs aan op de voormalige Waddenveerboot ms De Friesland. Door zowat windstil weer was het een prachtige tocht naar Enkhuizen, waar het even vrij wandelen was, net als in de andere IJsselmeerstadjes. Een moderne trein bracht de groep terug naar Hoorn, waar de drie antieke bussen, nog met handschakeling en zonder stuurbekrachtiging!, klaarstonden voor het laatste stukje terug. Wie ook eens zo’n dag wil meemaken en het riante kerspakket wil ontvangen: nieuwe chauffeurs zijn altijd welkom, vooral ook meer chauffeuses. Je rijdt dan 1 keer per 14 dagen een dienst van drie uur heen en weer, vanuit Schoorl of vanuit Egmond aan Zee en ontmoet allerlei leuke passagiers, die blij zijn met deze voorziening. 

Kijk op www.buurtbusbergen.nl.

Een deel van de chauffeurs op het perron van het station van Wognum-Nibbixwou voor de antieke wagons, voortgetrokken door locomotief Bello