Zwaarbevochten overwinning Egmondia Sporting Krommenie

EGMOND AAN ZEE - De strijdende voetballers van Egmondia boekten afgelopen weekend een knappe zege op het tot dan toe ongeslagen Sporting Krommenie: 2-0 door doelpuntenmakers Marc Min en Mats Stam.

Nadat de ploeg van Tristan Ooms de eerste 20 minuten schadevrij was doorgekomen, begon men aan Egmondse kant iets beter in de wedstrijd te komen. De gasten uit Krommenie hielden wel het iets betere van het spel, maar daar stelde, zoals we dat gewend zijn van de Derpers, veel strijd en passie tegenover. Vlak voor rust ontsnapte Egmondia twee keer aan een achterstand. Eerst een afgekeurd buitenspeldoelpunt en in de laatste minuut voor rust een schot op de buitenkant van de paal.

Zwoegen

Na rust pakte de blauwwitten de zaken vanaf het begin energieker aan. Dit resulteerde al snel in een grote kans. Daan Groot verkoos het afleggen van de bal boven het zelf schieten en het daarop volgende schot van Jip van der Himst werd keurig onschadelijk gemaakt door de keeper. In de 59ste minuut was het toch raak voor de thuisploeg. Na een afgeslagen aanval kwam de bal voor Marc Min en deze nam het leer in een keer uit de lucht en liet de keeper volkomen kansloos. Een schitterend doelpunt van de weer sterk spelende middenvelder. Een mooie opsteker voor Egmondia, die nog een zwaar half uur tegemoet zou moeten gaan. Sporting Krommenie zou zich zeker niet zo maar gewonnen geven. En wilde de koppositie zeker waarmaken en proberen te behouden. Het was zeker aan de voortreffelijke doelman Roy Broertjes te danken dat de 0 op het scorebord bleef staan. Al werd hij 1 keer prima geassisteerd door Dennis Blaauboer die een inzet van de lijn keerde. Met veel strijd ging Egmondia door, met als toonbeeld van passie en inzet William Peereboom, die zich helemaal leeg knokte. Hiermee wil ik de andere spelers zeker niet te kort doen. Want strijden voor elke meter kwam met het verstrijken van de tijd de overwinning steeds dichterbij. Krommenie jaagde uiteraard op de gelijkmaker, maar het was Mats Stam, die na een schitterende pass van Marc Min de 2-0 binnenschoot.