Eerbetoon aan Nic Jonk

Algemeen
Afbeelding
Foto: aangeleverd

BERGEN - Vele beelden, schilderijen, tekeningen, keramiek, etsen en zeefdrukken maakte Nic Jonk tijdens zijn imposante leven. Een schitterend oeuvre liet hij na. Veel werken zijn te zien in musea en openbare plaatsen. Maar zijn zoon Rogier, en vele met hem, vinden dat Nic Jonk nog wat extra aandacht mag krijgen.

Door: Rogier Jonk

Ik zal bevooroordeeld zijn, zo verteld Rogier Jonk, maar elke keer als ik werken van mijn vader exposeer dan zijn de bezoekers er razend enthousiast over. Los van het feit of ze het werk van Nic Jonk kennen of niet. Nu ik ben gestopt met mijn galerie in Bergen, is dit nu het moment om nog een keer in Bergen mijn vader in het zonnetje te zetten. Wat is er een mooier moment dan de kunsttiendaagse. Op 2 locaties zal ik een hommage aan mijn vader brengen. De prachtige beelden bij restaurant Studlers en niet eerder getoonde tekeningen en foto’s bij Tha Banque. En als klap op de vuurpijl, zo eindigt Rogier, zal ik in een heel beperkte oplage een kalender uitgeven met schitterende atelierfoto’s van mijn vader.

Deze kunsttiendaagse zal de laatste keer zijn dat de telg uit de familie Jonk zich in Bergen laat zien. Hij is namelijk al druk bezig met het opzetten van een galerie in Zuid-Frankrijk. Speciaal voor deze hommage is hij weer terug in het Bergense. De exposities en de kalender zijn zeker de moeite van een bezoek of het aanschaffen waard. De opening van de exposities en presentatie van de kalender is op vrijdag 22 oktober. Aansluitend is er een kunstdiner waarbij de gasten een kalender krijgen aangeboden. Kosten voor diner, drank en kalender zijn €45,- p.p. De exposities zijn te bezichtigen van 22 t/m 31 oktober van 11 tot 17.00 uur. Restaurant Studlers, Breelaan 26 en Tha Banque, Plein 29.

Afbeelding