Sinterklaas in Bergen en Egmond: dit moet je weten

Algemeen
Afbeelding
Foto: Archief RM

BERGEN - Hij komt, hij komt! Nog even en dan is Sinterklaas terug in Nederland. En hoe?! Zaterdag 13 november komt de goedheiligman aan op een nog onbekende locatie in Nederland. Een dag later bezoekt hij Centrum Bergen. Zaterdag 20 november bezoekt de Sint Schoorl, Groet en Camperduin en zondag 21 november Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef. Hoe de sinterklaasintocht in de gemeente Bergen er precies uitziet is nog niet bekend.

Intocht Bergen 2021

De exacte route is nog niet bekend, maar grote kans dat Sinterklaas en zijn gevolg aankomen in het centrum van Bergen. Het zou zomaar kunnen dat ook dit jaar de klimpieten en de swingende pietenband weer van de partij zijn. 

Bergen

Wat: Intocht Sinterklaas Bergen

Waar: Centrum Bergen

Wanneer: zondag 14 november

Tijd: 13.00 - 17.00 uur

Schoorl, Groet en Camperduin

Wat: Intocht Sinterklaas Schoorl, Groet en Camperduin

Waar: onbekend

Wanneer: zaterdag 20 november

Tijd: 10.00 - 11.00 uur

Egmond-Binnen

Wat: Intocht Sinterklaas Egmond-Binnen

Waar: Egmond-Binnen

Wanneer: zondag 21 november

Tijd: 11.00 - 12.00 uur

Egmond aan den Hoef

Wat: Intocht Sinterklaas Egmond aan den Hoef

Waar: Egmond aan den Hoef

Wanneer: zondag 28 november

Tijd: 14.00 - 15.00 uur

De exacte invulling van de dag en de bijbehorende tijden volgen nog. Met het versoepelen van de maatregelen op 25 september is het nog even de vraag wat dit betekent voor de intocht. Een coronatoegangsbewijs is waarschijnlijk niet nodig.

Vorig jaar geen intocht

De laatste keer dat er in gemeente Bergen een traditionele sinterklaasintocht was, was in 2019. De intocht van vorig jaar kon vanwege de coronabeperkingen geen doorgang vinden.