‘Hulp bij een gezonde leefstijl’

Algemeen
Afbeelding
Foto: Adobe Stock

BERGEN – Je hoort het steeds vaker: een gezonde leefstijl is belangrijk om fit en vitaal te worden én te blijven. Maar wat is een gezonde leefstijl eigenlijk? En hoe zorg je ervoor dat je een gezonde leefstijl krijgt en behoudt? GLI-Bergen helpt!

GLI staat voor Gecombineerde Leefstijl Interventie. Dit is een traject waarin mensen met overgewicht stap voor stap werken aan een gezonde leefstijl. Het doel is een verbeterde lichamelijke fitheid, gewichtsverlies en een betere kwaliteit van leven. Dit traject wordt vergoed vanuit de basisverzekering en doet geen aanspraak op het eigen risico. Met een verwijzing van de huisarts kan men meedoen aan dit waardevolle programma.

In samenwerking met Stichting Welzijn Bergen start GLI-Bergen (onderdeel van GFB Leefstijlcentrum Alkmaar) op dinsdag 23 november met de eerste groep in het T&O gebouw , Kogendijk 42A te Bergen van 18.30 tot 20.00 uur.

Voor wie?

Je kunt deelnemen aan GLI-Bergen als je achttien jaar of ouder bent en overgewicht hebt (dat wil zeggen een BMI tussen de 25 en 30) met daarnaast risico op leefstijl gerelateerde aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, artrose of slaapapneu. Ook als je obesitas hebt (BMI van 30 of hoger) kom je in aanmerking.

Enthousiast geworden en meer weten of intake inplannen? Neem een kijkje op www.gli-bergen.nl, of neem contact op via 072-7210902 of stuur een Whatsapp bericht naar 06-14885921.