Ingezonden - Reactie op de ingezonden brief van Cyril Wullems

Nieuws

EGMOND AAN ZEE - Geachte heer Wullems, het moet mij toch van het hart om hier een keer een paar opmerkingen bij uw verhaal te plaatsen, aangezien ik toch bemerk dat hier iets niet helemaal klopt en gezien de nogal frequente herhaling van uw standpunt:
1. U haalt in het begin van uw verhaal aan dat de fusie een wens van de gemeente was. Vanaf 2002(!) zijn de clubs echter al met elkaar in gesprek, met meer of minder succes, om tot een fusie te komen. Wat nu tot stand is gekomen, is dus resultaat van langdurig met elkaar om tafel blijven komen en het gesprek aangaan. Zowel clubs als gemeente.
2. De demografische ontwikkelingen: tja, de jeugd neemt inderdaad af, maar wat te denken van al die (te dik wordende) 30’ers, 40’ers, 50’ers en zo meer? Die willen ook graag iets aan sport gaan doen. Dan is het wel zo prettig dat het dichtbij de dorpskernen ligt. Waarom denkt u dat het wandelvoetbal zo in opkomst is? En zo zijn er wel meer vormen te bedenken die deze doelgroep graag zou willen en kunnen doen.
3. Gebrek aan woningbouwlocaties? Zeker, maar wilt u nu suggereren dat de voorgestelde fusielocatie dan maar voor woningbouw moet worden gebruikt? De Adelbert-velden zouden daar prima voor kunnen worden gebruikt, zeker. Als de provincie daar nu ook aan meewerkt, komen we nog eens ergens. Ook goed voor Egmond-Binnen. Daar zouden ze sowieso eens wat meer voor moeten doen in deze gemeente.
4. In zijn algemeenheid nog een opmerking: een sportaccommodatie leg je aan zodat zoveel mogelijk mensen daar gebruik van kunnen maken en plezier aan beleven. Liefst met zoveel mogelijk zaken gecombineerd, inclusief sporthal en gezondheidscentrum, wat mij betreft. Dat leg je niet aan op een plek waar zo min mogelijk mensen er last van hebben, ergens midden in de polder. Als iemand, zoals u, zo’n complex niet voor zijn deur wil hebben, is dat zijn goed recht uiteraard, maar ga dan niet vertellen dat het slecht ruimtelijk beleid betreft, omdat u het er niet mee eens bent. Wat pas echt slecht beleid zou zijn, is beslissingen die na jaren tot stand zijn gekomen weer terug draaien.
U geeft aan ‘beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald’? Ik heb de indruk dat we in Egmond (lees: Bergen) zo nooit verder dan tot halverwege komen.
Peter de Waard, voormalig lid fusiecommissie.