- Ingezonden -

Nieuws


Wat is democratie? In deze rubriek plaatsen wij ingezonden brieven. De inzendingen zijn voor verantwoordelijkheid van de schrijver. De redactie houdt zich het recht voor de bijdragen in te korten of aan te passen.
Mevrouw Glas van Kies Lokaal claimt dat de meerderheid van de kiezers gekozen heeft voor de fusielocatie aan de Egmonderstraatweg omdat 60% van de kiezers in de Egmonden op de oude coalitie gestemd zou hebben.
Ik moet toch echt constateren dat de coalitie 4 zetels heeft verloren en daarmee de meerderheid in de gemeenteraad is kwijtgeraakt.
Analoog aan de redenering van mevrouw Glas kun je met hetzelfde gemak claimen dat de kiezers dus tégen de fusielocatie hebben gestemd.
Feit is dat er een meerderheid in de gemeenteraad van Bergen is die tegen de aanleg van een sportcomplex aan de Egmonderstraatweg is waarvan de lasten van deze miljoenen kostende fusielocatie door alle inwoners van Bergen zouden moeten worden betaald.
Het zou wel erg ondemocratisch zijn als de claims die politieke partijen baseren op hún uitleg van de verkiezingsuitslag leidend zouden moeten zijn bij de besluitvorming door de gemeenteraad. Zo werkt de democratie gelukkig niet.
Heeft het bestaande democratische bestel wel waarde voor Kies lokaal?
Ook nu beroept Kies lokaal zich op de macht van het getal. De afgelopen periode was dat niet anders. Hierdoor konden de hete hangijzers worden doorgedrukt. Dat dit veel weerstand opriep blijkt wel uit de verkiezingsuitslag. 4 Zetels verlies.
Terwijl woningbouw voor alle partijen, ook voor Kies Lokaal, een speerpunt was bij de laatste verkiezingen wijst Kies Lokaal het voorstel van de coalitie om de binnenstedelijke gebieden in Egmond aan Zee en Egmond Binnen voor woningbouw te behouden, van de hand.
Vinden zij het belangrijker dat de voetballer(-tje)s van Egmondia niet helemaal naar Zeevogels hoeven te fietsen, dan dat er woningen kunnen worden gebouwd?
A.F.T. Van der Oord