Hulpgroep voor kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: pexels)

REGIO - Piep zei de Muis is een groep voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 7 jaar die thuis of in hun directie omgeving spanningen (hebben) ervaren. Bijvoorbeeld spanningen zoals stress zoals bij een scheiding, (huiselijk) geweld, overlijden of ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. Om deze kinderen te helpen bieden Brijder en GGZ Noord-Holland-Noord deze doe- en praatgroep.

Emoties verwoorden en positief zelfbeeld ontwikkelen

In 12 wekelijkse bijeenkomsten leren de kinderen de vier basisemoties en leren ze dat het soms handig is om deze emoties te verwoorden. Ze vergroten hun sociale vaardigheden en verwerken lastige gebeurtenissen. Ook werken de kinderen aan een positief zelfbeeld. Wie ben je, waar ben je goed in en hoe kan je oefenen in het hebben van positieve gedachten.

Handpop PIEP

De muis PIEP, een handpop, vertelt op een speelse manier over wat hij allemaal meemaakt en nodigt de kinderen uit om samen met hem naar allerlei oplossingen te zoeken.


Ook aandacht voor de ouders

Voor de ouders zijn er 4 online ouderbijeenkomsten waarin aandacht wordt besteed aan opvoedkundige vragen en het omgaan met hun kind.

Start en aanmelden

De groep start 21 maart in de gemeente Alkmaar en vindt gedurende 12 weken plaats op maandagen van 14.30-15.45 uur. Kinderen uit omringende gemeentes zijn eveneens van harte welkom. Aan de groep zijn geen kosten verbonden en er is geen verwijsbrief nodig.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Petra Poland p.poland@ggz-nhn.nl. Ouders mogen ook zelf hun kind aanmelden.

Afbeelding