- IngezondenVuurwerk is niet veilig

Nieuws

EGMOND AAN ZEE - We hoorden wel een knalletje. De kat reageerde niet eens... Toen zagen we voor de deur de buurman bellen en wijzen naar de duinen. We zagen rookwolken. Ik ging naar buiten; hij adviseerde de ramen dicht te doen, maar toen ik naar buiten liep, liet ik de deur open staan... het rook al aardig naar brand binnen.
De brandweerauto’s kwamen, maar de rook en geur waren al minder.
Stephan Röpke vertelt: "vanuit de verte werd ik de rook gewaar. Ik ging erheen met de buurman en daar zagen we drie mannen die de brand al uittrapten. Net op het nippertje; doordat er zand lag had het vuur zich niet zo snel verspreid; anders was een bosje ook in de fik gegaan en was het leed niet te overzien. De brandweer ging er toch heen. Ik zag uit de verte jongens weglopen; eentje rende naar zijn fiets en zorgde dat hij wegkwam."
Later bleek dat zij vuurwerk hadden meegenomen om in de duinen af te steken. Hoe dom kun je zijn! Hopelijk hebben ze de schrik te pakken en doen ze het nooit meer. Eén van de jongens heeft zich inmiddels bij de politie gemeld en de toedracht verteld én zijn verontschuldigingen aangeboden. Dat is dan wel weer stoer.
Marja Bak-Aal.