Kerstbijeenkomst op de Adelbertusakker

Nieuws
Net als vorig jaar komt men uit Egmond en omgeving in alle vroegte op de Adelbertusakker bijeen, om te vieren dat het nieuwe leven begint. (Foto: aangeleverd)
Net als vorig jaar komt men uit Egmond en omgeving in alle vroegte op de Adelbertusakker bijeen, om te vieren dat het nieuwe leven begint. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

EGMOND-BINNEN - De Adelbertusakker houdt dinsdag 25 december in alle vroegte om 07.00 uur de dageraadsviering op de Adelbertusakker, Adelbertusweg 31 in Egmond-Binnen.

Zoals elk jaar komt men uit Egmond en omgeving in alle vroegte bijeen om in duisternis te vieren dat het nieuwe leven begint. Dit vieren zij in de buitenlucht met zachte gezangen, in alle eenvoud, in de aanwezigheid van vogels en het geluid van ruisende bomen. Misschien zelfs wel in de sneeuw net als vorig jaar. Tijdens de dienst zal de duisternis verdreven worden door de eerste zonnestralen en de nieuwe dag ontwaakt. Voor de dienst worden de boekjes uitgereikt, zodat iedereen mee kan zingen. Er is een beperkt aantal zitplaatsen. Een zaklantaarn en warme kleding wordt aanbevolen.