Nederlands Kampioenschap Derny op wielerbaan Alkmaar

Nieuws
De Derny wedstrijden zijn altijd zeer spectaculair. (Foto: WV Alcmaria Victrix)
De Derny wedstrijden zijn altijd zeer spectaculair. (Foto: WV Alcmaria Victrix) rodi.nl

REGIO - Na het succes van het NK Omnium op de wielerbaan van Alkmaar, staat voor zaterdag 15 december het Nederlands Kampioenschap Derny op het programma. De wedstrijd wordt gereden door de Sportklasse, Junioren, Belofte vrouwen, Elite vrouwen en junior vrouwen waarbij Marit Raaijmakers uit Hippolytushoef en Eline van Rooijen de grote kanshebbers zijn met als outsider Tessa Dijkman uit Velserbroek. Bij de heren maakt Christian Kos en Reinier Honig een grote kans op de titel, outsiders hier zij de gebroeders Groot uit Heerhugowaard.
De Derny wedstrijden zijn altijd zeer spectaculair waarbij achter de gangmaker op een motorfiets hoge snelheden worden gereden om de wielrenner uit de wind te houden. Het vereist een enorme vaardigheid van zowel de renner alsook de gangmaker. Aan de start zullen vele toppers aan de wedstrijden deelnemen waarvoor de inschrijving reeds is gesloten.

GP Ted Rood

Drie dagen later op dinsdag 18 december wordt de GP Ted Rood verreden. Ted was een zeer gewaardeerd lid van verdienste van de wielervereniging Alcmaria Victrix. Hij was een wielerfanaat in hart en ziel, hij was renner en coach tegelijk, hij organiseerde wedstrijden en vele evenementen voor de wielervereniging. Deze wedstrijden die in het teken staan ter nagedachtenis aan Ted Rood is een programma dat zeer gevarieerd is en begint om 18.00 uur met wedstrijden voor de jeugd, deze wedstrijden eindigen om 19.30 uur. Om 20.00 uur starten de junioren en de Elite renners in de Scratch 10 kilometer, de leidersprijs over veertig ronden puntenkoers en koppelkoers (afhankelijk aantal deelnemers). Op deze speciale wieleravond wedstrijden worden er ook twee stayerwedstijden verreden achter de Grote Motoren over 60 en 80 ronden die een schitterende startlijst laat zien als kanshebber op de overwinning Reinier Honig uit Zaandam of Patrick Kos uit Bergen.