Kerstliederen in Agneskerk

Nieuws
 ‘A Festival of Nine Lessons and Carols’  in Ste. Agneskerk. (Foto: aangeleverd)
‘A Festival of Nine Lessons and Carols’ in Ste. Agneskerk. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

EGMOND AAN ZEE - Vrijwel geheel in de traditie van de Anglicaanse kerk kunnen liefhebbers vrijdag 28 december weer genieten van ‘A Festival of Nine Lessons and Carols’ in de sfeervolle met kaarslicht verlichte Oud-Katholieke Ste. Agneskerk te Egmond aan Zee aan de Voorstraat 112.
De drie koren, het Ste. Agneskoor, het Gospelkoor ‘The Seasingers’ en het ‘Gregoriaans Mannenkoor’ zingen in afwisseling met het publiek weer een keur van Christmas Carols en de overbekende algemene Kerstsamenzang-liederen. Altijd weer een ´traditional´ ook in de donkere dagen ná kerstmis.
Onder andere Once in Royal David’s City, Joy to the he World, Es ist ein Ros entsprungen, maar ook Minuit Chrétien, Mary’s Boy Child, Tollite Hostias Hodi Cristus Natus Est, In the Bleak Midwinter en uiteraard de geliefde Nederlandse kerstliederen vullen deze sfeervolle avond. De kerk is open om 19.00 uur, de aanvang is 19.30 uur.
De pastores en een aantal van de koorleden verzorgen de negen lezingen omsloten door de zang van de verschillende koren. Medewerking verlenen de organist Mattijs Ploeger en de pianiste Mariëlle Tromp-Zentveld.
Zie ook www.egmond.okkn.nl