Succesvol kerstconcert Erato

Nieuws
Het kerstconcert van Erato in de Slotkapel is inmiddels een traditie. (Foto: Tim Walta)
Het kerstconcert van Erato in de Slotkapel is inmiddels een traditie. (Foto: Tim Walta) rodi.nl

EGMOND AAN DEN HOEF - Het jaarlijks kerstconcert van gemengd koor Erato in de Slotkapel te Egmond aan den Hoef mag inmiddels een traditie genoemd worden.
Zondag 16 december was de muzikale leiding opnieuw in goede handen van Marlies Meiners. Niet alleen vanwege de verfijnde, veelal vierstemmige arrangementen maar zeker ook door het zichtbaar enthousiasme waarmee zij het dertigtal zangers en zangeressen wist mee te voeren. Het combo dat het koor begeleidt, bestaat uit piano (Evelyn de Vries), dwarsfluit (Anke Buringa), cello (Nellie Borst), slagwerk (Mark Meurs), basgitaar (Erik Gallis) en orgel (Richard de Jager).
Bij de eerste klanken van ‘Een Ster Ging Op’, werden de aanwezigen direct in de kerstsfeer geworpen en daarna volgde een fijne mix van traditionele carols, het onontbeerlijke 'Stille Nacht', 'Cantique de Noël' en 'You raise me up'. De sfeervolle Slotkapel ademde de stemming die bij de wintertijd past en voorzag ook nog eens in de gedroomde akoestiek van elke zanger en muzikant. Na de pauze volgden vooral wat zachtere, maar voor een ieder bekende, liederen en werd men onaangekondigd getrakteerd op een compositie van het prachtige 'Gabriella Song', uitgevoerd door Anke Buringa (dwarsfluit) en Nellie Borst (cello). Een prachtige verrassing!
Fijn voor het publiek was ook de samenzang, wat eigenlijk altijd sfeerverhogend werkt. Na twee kleine toegiftenkon men opgewarmd de kapel verlaten in een ultiem kerstgevoel!