Midwinterduinloop in Egmond-Binnen is start van jubileumjaar

Nieuws

EGMONDEN - Le Champion, een van de grootste sportverenigingen van Nederland, bestaat 1 maart precies vijftig jaar. Zaterdag 8 december vindt de Midwinterduinloop in Egmond-Binnen plaats. Met 800 hardlopers wordt het nieuwe jubileumjaar hardlopend gestart.
Deelnemers hebben de keus uit 7,6 en 16,8 kilometer door de prachtige omgeving van Egmond. Deelnemers lopen door het bos, de duinen en over de heide van het Noordhollands Duinreservaat, waar zij zomaar de route van een kudde wilde paarden of Schotse Hooglanders kunnen kruisen. Zie meer informatie over de Midwinterduinloop op: lechampion.nl/evenement/midwinterduinloop/.
Jubileumweekend in Hotel Zuiderduin
Het jubileumjaar zal van 8 tot en met 11 maart groots gevierd worden in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Leden, vrijwilligers en medewerkers worden uitgenodigd om dit samen met Le Champion te vieren. Het jubileumweekend heeft als doel de goede band tussen leden en vrijwilligers te behouden en door te ontwikkelen. Tijdens dit geheel verzorgde weekend kunnen jubileumgasten kiezen uit veel verschillende activiteiten.
Historie Le Champion
Jaarlijks worden er meer dan zestig fiets-, hardloop- en wandelevenementen georganiseerd door heel Noord-Holland. Op 1 maart 1969 werd de Toerclub Le Champion geactiveerd, als onderafdeling van de wielervereniging A.R. & T.C Le Champion. De toerclub groeide snel en om het winterseizoen te overbruggen werd er in december de eerste strandloop georganiseerd, vanuit Bakkum. Dit is dan ook de brug geweest naar de tweede sport: hardlopen.
Le Champion in de jaren '80 en '90
Begin jaren tachtig maakte de vereniging een explosieve groei door naar 4.100 leden. In 1986 wordt dan ook de Stichting Sportevenementen Le Champion opgericht, waar een aantal grote evenementen werden ondergebracht, o.a. de Dam tot Damloop. De jaren 90 stonden in het teken van het doorontwikkelen van bestaande evenementen. De Dam tot Damloop en de Egmond Halve Marathon maakten grote ontwikkelingen door.
Inmiddels is Le Champion gegroeid naar 20.000 leden, 4000 vrijwilligers en 200.000 deelnemers aan fiets-, hardloop- en wandelevenementen.