`Op 22 december vallen volle maan en zonnewende samen` - Hoogste tijd voor Woodlands in de winter
Nieuws
Zaterdag 22 december is de wintereditie van Woodland. (Foto: aangeleverd)
Zaterdag 22 december is de wintereditie van Woodland. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

BERGEN - ‘Winterslapers, ijsvogels en nachtdieren opgelet! Zaterdag 22 december, tijdens de langste nacht van het jaar, vieren we onder een volle maan in Koel310 de zonnewende met de Woodlands tribe! Een episch feest dat de hele nacht duurt en in het teken zal staan van jouw, en ons winter alter ego.’

Met deze mysterieuze woorden wordt de winterversie van het festival Woodlands aangekondigd op Facebook. Aansprekend zo blijkt, want de kaarten voor dit indoor evenement gaan hard. Willem-Teun Groen, namens de organisatie, legt uit waarom er is gekozen voor een tweede Woodlands, maar dan binnen. “De organisatie en enthousiastelingen van Woodlands, vrijwel allemaal vrijwilligers, zijn in hun tienerjaren begonnen met het organiseren van feestjes tijdens de zonnewenden en volle maan. Die vonden plaats in het bos en de duinen, en in kraakpanden. Eerst werd er muziek gemaakt met instrumenten als trommels en gitaren, maar het groeide uit naar complete soundsets. We wilden dit jaar onze activiteiten uitbreiden en er een indoor festival van maken. De datum 22 december, waarop volle maan en zonnewende samenvallen, was voor ons een geweldige aanleiding om de wintereditie van Woodland te organiseren.”

Andere tijden
De organisatie is grotendeels dezelfde als die van de outdooreditie. Het zijn allemaal enthousiaste jongeren en jongvolwassenen uit de regio Bergen en Alkmaar. Daarnaast worden ze bijgestaan door het team van Koel310 die wekelijks dergelijke producties draaien en de locatie op hun duimpje kennen. Het belangrijkste verschil tussen de zomer- en wintereditie is, behalve de locatie uiteraard, de tijden waarop het plaatsvindt. In de zomer is het festival van 13.00 tot 23.00 uur te bezoeken, en deze editie begint om 21.00 en duurt maar liefst tot 05.00 uur. “Dit komt doordat we dat vergunningstechnisch in Koel310 kunnen doen, en tijdens de zomereditie mogen we niet langer dan 23.00 uur doorgaan. We hebben daardoor ook de leeftijdsgrens iets aangepast. Iedereen is welkom maar uiteraard zullen we geen kids verwachten en daar hebben we ook niet voor geprogrammeerd. Daarnaast zal deze editie meer gericht zijn op elektronische muziek, hoewel de jongens van Woodstock69 ook wereldmuziek draaien. De reggea dubstage van Gekkoboys is er, en de Woodlounge live jamsessie doet ook weer mee. De techno mainstage zal gehost worden door de Weerwolven die worden bijgestaan door het jonge talent van Outrage events. De silent disco is aanwezig met twee kanalen aan eclectic en urban sounds.”
“Deze editie is de eerste, en gezien de positieve reacties gaat deze versie van Woodlands waarschijnlijk het grootste indoorfestival van de regio Alkmaar worden! De kaartverkoop gaat snel dus wees er snel bij.”
Kaartverkoop vindt plaats op woodlandsfestival.nl of via de Facebookpagina Woodlandsfestival.