Lezers schrijven

Nieuws

Strandafgang Egmond-Binnen een vooruitgang voor de gemeente Bergen

Deze brief is een reactie naar aanleiding van de ingezonden brief van jongstleden 15 februari, betreffende de slechte staat van de houten trap bij de strandopgang in EB. Op deze brief is door de wethouder Odile Rasch van de gemeente Bergen positief gereageerd en doortastend gehandeld. Met als gevolg een goed gesprek op het strand met Sjaak en Sandra van strandpaviljoen ‘t Zilverzand, de wethouder en Theo Kraan van de gemeente Bergen, Connie Swart, Mart Gul, en een afvaardiging van het Hoogheemraadschap.
De ernst van de situatie is op de toppen van de duinen goed tot de aanwezigen doorgedrongen. Dat heeft geresulteerd in een goeie, solide, brede trap met tweede leuning waar wij strandliefhebbers en Egmond- Binners héél blij mee zijn. Tevens zijn er de volgende afspraken gemaakt:
-   De trap wordt voortaan voor 15 maart gelegd (mits de weersomstandigheden dit toe laten)
-   De trap wordt na de herfstvakantie weggehaald (ook afhankelijk van de weersomstandigheden)
-   2018 wordt er een compleet nieuwe trap aangebracht (daar is nu nieuw materiaal voor besteld)
Bij deze spreek ik de hoop uit dat we nog héél lang mogen genieten van een goeie trap, zodat iedereen onze parel aan de Noordzeekust op een verantwoorde manier kan bezoeken. Ook wil ik de wethouder bedanken voor haar inzet, en de firma Gul die op zo’n korte termijn de oude trap voor dit jaar zo goed hebben opgeknapt/ aangepast.
Nog een tip voor ons allen: mochten er in de loop van het seizoen mankementen aan de trap komen of raakt de trap ondergestoven dan graag de gemeente Bergen (telefonisch of per mail) op de hoogte stellen zodat zij maatregelen kunnen nemen.
Namens vele strandliefhebbers en Egmond- Binners,
Connie Swart