- (Ingezonden)Soms gaat in Bergen iets gewoon heel goed

Nieuws

Als je het nieuws over Bergen in de kranten volgt, krijg je het gevoel dat er helemaal niets goed kan gaan in dit mooie dorp. Bewoners liggen overhoop met de gemeente en met elkaar over centrumplannen, over herbouw van hotels, over fiets- en wandelpaden; noem iets op en er is heibel over. Maar het kan ook anders! Sinds begin dit jaar wordt in de Zuidlaan, Kievitslaan en Reigerslaan de riolering klimaatbestendig gemaakt en krijgen de lanen een nieuwe bestrating. Als bewoners van de Reigerslaan hebben we persoonlijk kunnen ervaren hoe dit in de praktijk uitpakt, en het mag gezegd: dat is perfect! De gemeente organiseerde ruim van tevoren informatieavonden, heeft een contactpersoon die zeer snel op vragen reageert, zelf komt kijken, en waar mogelijk bewonerswensen honoreert. Bij de uitvoering van het werk ontmoet je vervolgens werklieden die hun klus niet alleen snel en heel vakkundig klaren, maar ook nog eens ontzettend vriendelijk en hulpvaardig zijn.
Vrijdagochtend was er de vuurproef; een wolkbreuk zette onze tuin blank en iets verderop spoot het water uit de straatkolken, maar in de Reigerslaan met zijn nieuwe bestrating geen enkele plas op de weg. Binnenkort is het werk gedaan en is de Reigerslaan net zo mooi als de Noordlaan, want ja, die vinden we mooi. Is er dan geen enkel minpunt? Jawel: we gaan straks die vriendelijke werklui missen… Kortom, dames en heren van de gemeente, de diverse aannemers en hun personeel: klassewerk!
Marijke en Vincent Dekker, Bergen

(In deze rubriek plaatsen wij ingezonden brieven. De inzendingen zijn voor verantwoordelijkheid van de schrijver (-ster). Anonieme inzendingen of brieven zonder volledige adresopgave worden niet geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor de bijdragen te weigeren, in te korten of aan te passen.)