Het bijzondere sportspektakel 2be2gether vindt zaterdag 30 maart plaats in de Europahal in Bergen.
Het bijzondere sportspektakel 2be2gether vindt zaterdag 30 maart plaats in de Europahal in Bergen. ((Foto: aangeleverd ))

De leukste sportdag van het jaar heet 2be2gether

BERGEN - De leukste sportdag van het jaar heet 2be2gether. Een bijzondere sportdag waar jongeren met én zonder beperking van de basisschool en het speciaal onderwijs in mixed teams verschillende uitdagende en leuke sporten beoefenen. Zo staan dit jaar de volgende bijzondere onderdelen op het programma: rolstoelbasketbal, aerial dance, judo, karate, obstacle run, klimmen, rugby en het creatieve onderdeel: je naam in graffiti schrijven!

Mireille Otto van Stichting Welzijn Bergen: "In het bijzonder willen we jongeren met een beperking, die naar een reguliere basisschool of het speciaal onderwijs gaan, uitnodigen om zich in te schrijven. Zij mogen zonder twijfel afwijken van de gestelde leeftijdsgrens. De middag begint met een demonstratie rolstoelbasketbal door Douwe de Wit en Peter Dasse, gevolgd door een vlaggenparade, waarbij de verschillende teams worden opgeroepen. Hierna kan het sporten beginnen! De dag wordt afgesloten met een rolstoelestafette waaraan alle jongeren deelnemen! Het is dit jaar een jubileumjaar, de 15de editie, en de ervaring van de afgelopen jaren leert dat jongeren met en zonder beperking aan het eind van de dag meer respect en bewondering voor elkaar hebben."

'2be2gether' wordt georganiseerd door het Jongerenwerk Bergen (Stichting Welzijn Bergen) in samenwerking met leraren van Mytylschool De Ruimte en het fanatieke jeugdbestuur, bestaande uit oud-deelnemers.

Muhammed Candan is een van de jongeren die 2be2gether organiseert. OP de dag zelf is hij een van de aanspreekpunten en hij houdt bij wat er goed en minder goed gaat op deze dag. "Deze sportdag is belangrijk voor jongeren met een beperking omdat ze dan samen sporten met jongeren zonder beperking. Zo kunnen jongeren zonder beperking zien en beseffen dat het helemaal niet erg is om een beperking te hebben. En dat je heel goed kunt sporten met een beperking. Zelf wandel ik veel en af en toe fitness ik. Ik heb ervaren dat het in het begin heel moeilijk en lastig kan aanvoelen als je begint met sporten. Maar als je er mee doorgaat en volhoudt, besef je uiteindelijk dat het helemaal niet lastig/moeilijk is. En dat je meer kunt dan je denkt! Dus als je gewoon doorzet heb je helemaal geen obstakels. Ik zit zelf al een aantal jaar in het bestuur en daar ben ik heel erg blij mee en ik hoop dat ik er heel lang mee mag door gaan. Ik hoop dat mijn medebestuursleden net zo blij met mij zijn!"

Wat heb je nodig om van 2be2gether een succes te maken? "Hele enthousiaste sporters en hele blije gezichten van de sporters en positieve reviews van de dag! Ik hoop dat dit artikel heel veel inschrijvingen en natuurlijk heel veel enthousiaste sporters oplevert. Graag tot ziens op deze bijzondere sportdag, die je niet snel zult vergeten!"

Inschrijven is nu mogelijk. Stuur een mail naar Mireille Bot-Otto van het Jongerenwerk Bergen: m.otto@welzijnbergen.nl o.v.v. naam kind, telefoonnummer, school, groep en wel/geen beperking. Bij vragen kan ook contact opgenomen worden op 06-39754138.

De selectie wordt op binnenkomst van aanmelding gemaakt, dus wees er snel bij om dit evenement bij te kunnen wonen. Aan de dag zijn geen kosten verbonden. Vrijwilligers om te helpen zijn ook altijd welkom.

Dit sportspektakel voor jongeren uit groep 6, 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Bergen vindt plaats op zaterdag 30 maart om 14.00 uur in de Europahal in Bergen en de deelname is gratis. Het programma duurt tot ongeveer 18.00 uur, gevolgd door een eindspel waar ook toeschouwers van harte welkom zijn. De kinderen worden om 13.45 uur in de sporthal verwacht en zullen in de pauze een patatje en wat drinken aangeboden krijgen.

Marsha Bakker
Meer berichten