Senang in Bergense duinen

Algemeen
Senang.
Senang. (Foto: Ben van Duin)

BERGEN AAN ZEE - Het locatietheater Senang is tijdens Karavaan Festival van 30 mei tot en met 10 juni te zien in de mooie duinen van Bergen aan Zee, bij Landgoed Huize Glory. Een muzikale voorstelling over afkomst, tradities en botsingen.

Een prachtig uitzicht op de duinen, de naaldbossen en natuurlijk de eindeloze zee; je waant je even in een andere wereld. Hier wordt het verhaal gespeeld. Dubbelbloed acteurs-duo Klemens Patijn en Nynke Heeg duelleren met het beste en het slechtste van twee culturen die zij in zich dragen: in hoeverre zijn zij nog Indisch en waar begint 100% Nederlands zijn?

Korte metten

In de 70 minuten durende voorstelling maakt het stel korte metten met een Indische geschiedenis die onzichtbaar in hun genen ligt opgeslagen. Generatie 3 zwijgt niet langer. Ze zijn krachtig en kwetsbaar. Met rake klappen op Kendangdrums en zoete pianoklanken troeven de twee elkaar af. Een persoonlijke zoektocht naar identiteit, naar antwoorden op vragen die er toe deden en die er toe doen. Vragen die iedereen kent die opgroeit in twee culturen. Hoe senang voelen Nieuwe Nederlanders zich vandaag de dag?

Senang speelt 7 en 8 juni om 19.30 uur, op 9 juni (Pinksteren) om 11.30 en 19.30 en op 10 juni (Pinksteren) om 11.30 en 16.00 uur. Kaarten kosten € 15,00. Vrienden van Karavaan krijgen € 2,50 korting. Kaartverkoop vanaf 5 april. Meer info op karavaan.nl