Een bijzondere combinatie van Arvo Pärt en het Cello Octet Amsterdam, te beleven in Bergen.
Een bijzondere combinatie van Arvo Pärt en het Cello Octet Amsterdam, te beleven in Bergen. ((Foto: aangeleverd))

Film en concert in de Ruïnekerk

BERGEN - In de Rüinekerk is dinsdag 9 april een live uitvoering van de muziek van de vermaarde componist Arvo Pärt te beluisteren door het Cello Octet Amsterdam; de documentaire over de componist is tegelijkertijd te zien in Cinebergen.

In deze film van regisseur Paul Hegeman is Pärt, de grootste componist van onze tijd, aan het werk te zien, terwijl de kunstenaars die zijn muziek uitvoeren of erdoor geïnspireerd worden de verschillende aspecten van het fenomeen belichten. Allen zijn op zoek naar het Pärt gevoel. Rode draad door de film zijn de repetities die de grootmeester verricht met de leden van het Cello Octet Amsterdam. Pärt was speciaal naar de Westerkerk in Amsterdam gekomen om met hen een aantal van zijn composities voor cello te bewerken. Aanvang van de film Cinebergen is 17.00 uur of 19.00 uur, aanvang van het concert in de Ruïnekerk is 21.00 uur. Zowel de Vrienden van de Ruïnekerk als de Vrienden van Cinebergen genieten een flinke korting op de toegangskaarten.

Kaartverkoop verloopt uitsluitend via Cinebergen (online via www.cinebergen.nl of aan de kassa van het filmtheater). Telefonisch reserveren is niet mogelijk. Vrienden van Cinebergen en Vrienden van de Ruïnekerk betalen € 25,-, anderen € 35,-. Er zijn uitsluitend combi-kaarten zijn beschikbaar.

Marsha Bakker
Meer berichten