Egmondia wint spectaculair degradatieduel

Justin Recourt scoorde tegen D.T.S. twee treffers en had daardoor een groot aandeel in de belangrijke overwinning. (Foto: Egmondia)

EGMOND AAN ZEE - Egmondia heeft in een rechtstreeks degradatieduel tegen D.T.S. de punten in eigen huis kunnen houden. Het verloop van de wedstrijd was bijna te bizar voor woorden. Zoals in dit soort wedstrijden gewoonlijk is begonnen beide teams vrij nerveus aan het duel. Belangrijk zou kunnen zijn wie het eerst de zenuwen onder controle zou hebben. En in dit geval waren het de blauwwitten die langzaam maar zeker wat beter in de wedstrijd kwamen. Nadat in het begin beide teams de openingstreffer hadden kunnen maken, was het in de 20ste minuut raak.

Uit goed voorbereidend werk van Patrick Jaspers kwam de bal voor de voeten van Justin Recourt en vanuit de draai verraste hij D.T.S. keeper Nick Peters en bracht de 1-0 op het scorebord. Tien minuten later verdubbelde de ploeg van Jos Mouwes de marge. Nadat Dennis Blaauboer op voortreffelijke wijze een aanval van de tegenstander onderbrak, zette hij na goed doorgaan Daan Groot vrij voor de doelman. Toen deze zijn doel verliet, scoorde Daan met een uitstekende lob 2-0. De thuisclub kwam vlak voor rust helemaal in een riante positie toen de mee opgekomen Tim Blaauboer uit een corner van de sterk spelende Rick Lek raak kopte 3-0. Dit was tevens de ruststand. Na rust leek zich een klein drama rond Egmondia te gaan afspelen. Binnen twintig minuten was de zo comfortabel lijkende voorsprong geheel verdwenen. Het was invaller doelman Daan Min die kort na rust nog een doelpunt wist te voorkomen door tijdig zijn doel uit te komen. Toch ging het voor de "derpers" al snel mis. Eerst werd na een verdedigingsfout via een lob de 3-1 door Marc Nelis binnen geschoten en nog geen drie minuten later was de aansluitingstreffer een feit.

Justin Recourt

Een vrije trap van Jeffrey Rispens werd totaal verkeerd beoordeeld door Daan Min 3-2. Tot overmaat van ramp werd uit een vrije trap ook nog eens de gelijkmaker binnen gekopt door Michael Wouters. Een enorme dreun voor Egmondia en nu was de vraag hoe men zich hiervan zou herstellen. Egmondia verdiende een compliment zoals zij na deze deceptie toch probeerden de wedstrijd weer op te pakken. Gelukkig viel in de 83ste minuut het geluk een keer aan Egmondse kant. Na prima werk van Jip van der Himst kwam de bal voor het doel van D.T.S. waar Justin Recourt op de juiste plaats stond om het leer kiezelhard in het dak van het doel te schieten 4-3. Met nog zo een zeven minuten te gaan moesten de mannen van Jos Mouwes deze keer toch de overwinning over de streep kunnen trekken. De ingevallen Roy Twisk kwam een teenlengte te kort om de wedstrijd met zijn eerste balcontact op slot te gooien en een schitterend genomen vrije trap van Jip van der Himst spatte op de lat uiteen. Kort voor tijd maakte Daan Min zijn eerder gemaakte foutje goed door een kopbal van de lijn te halen. Zo haalde Egmondia drie punten binnen na een sensationeel verlopen wedstrijd. Tot man of the match werd Justin Recourt uitgeroepen, die met zijn twee doelpunten, waarvan één de winnende was, zeer belangrijk is geweest.