Burton Greene Trio in Overslot

EGMOND AAN DEN HOEF - Burton Greene (piano)speelt zondag 28 april in Museum Overslot met Renato Ferreira (Sao Paolo Brazil/Amsterdam) op bass, and Roberto Haliffi (Tripoli Libya/Amsterdam) op drums.

Narada Burton Greene groeide in de jaren zestig op met de vrije jazzscene van New York en speelde met bekende muzikanten. Met Alan Silva richtte hij in 1963 het Free Form Improvisation Ensemble op. Hij trad in 1964 in dienst bij Bill Dixon 's en Cecil Taylor 's Jazz Composers Guild , en speelde ook met een aantal andere artiesten, waaronder Rashied Ali , Albert Ayler.Hij verhuisde in 1969 naar Europa, eerst naar Parijs daarna naar Amsterdam en speelde hij met Nederlandse musici als Maarten Altena en Willem Breuker.Zijn autobiografie, Memoirs of a Musical Pesty-Mystic, werd in 2001 gepubliceerd.

'De wijze', zoals zijn spirituele naam Narada aangeeft, omarmt de meester, een cultureel essentiële kern in zijn muziek die vele kanten kent; van The American Songbook tot aan de joodse Klezmer-stijl.

De muziek begint om klokslag 16.00 uur en er wordt een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten gevraagd. Kom op tijd want vol=vol! Museumhoeve Overslot is te bezoeken vanaf 14.00 uur en is te vinden in het historische hart van Egmond aan den Hoef, Slotweg 42 tegenover de fundamenten van het Slot.

Meer berichten