Roofvogelexcursie in de Schoorlse Duinen.
Roofvogelexcursie in de Schoorlse Duinen. ((Foto: aangeleverd))

Roofvogelexcursie in Schoorlse Duinen

SCHOORL - De meeste roofvogels trekken in de maand mei over Nederland, gebruikmakend van de thermiek. De Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer, de hoogste duinen van Nederland, is bij uitstek een prachtig gebied om de roofvogels te spotten.

De deelnemers doen mooie uitkijkpunten aan, waar uitgebreid de tijd is om naar de roofvogels te speuren. Zondag 28 april en zondag 12 mei geeft de Schoorlse Duinengids een PowerPointpresentatie over de meest voorkomende roofvogels in de Schoorlse Duinen. Daarna gaan de belangstellenden met hem mee op de fiets het gebied in om de roofvogels zelf te spotten. Bij mooi weer is de kans het grootst dat men er getuige van is hoe roofvogels gebruikmaken van de thermiek.

Thermiek

De fietsexcursie start om 11.00 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen en duurt ruim twee uur. De deelname is € 6,50. Aanmelden kan via de website www.staatsbosbeheer.nl/roofvogelsschoorl Kom wel op de fiets! Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Betaald parkeren.

Meer berichten