(Foto: Aangeleverd)

Eerste hulp bij DigiD in bieb Schoorl

SCHOORL - De overheid doet steeds meer via het internet; of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het lastig. Daarom is er de speciale beginnerscursus van vijf dagdelen 'Eerste hulp bij DigiD, werken met de digitale overheid'. Geknipt voor mensen die zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven en hun eigen zaken willen blijven regelen.

Cursisten leren hoe ze handige informatie kunnen vinden en iets moeten aanvragen, bijvoorbeeld via de website van de gemeente of de Berichtenbox van de overheid. Ook krijgen ze te zien wat de overheid allemaal al over de burgers weet, zoals de opbouw van de AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar de DigiD: de digitale sleutel voor de overheid. In de cursus wordt uitgelegd hoe een DigiD kan worden aangevraagd en hoe deze moet worden gebruikt.

Cursisten maken met een kleine groep deelnemers gebruik van computers van de bibliotheek. De cursus wordt gegeven door getrainde begeleiders die garanderen dat de privacy tijdens de cursus gewaarborgd is. De cursus is voor iedereen die al een beetje bekend is met het gebruik van internet en een e-mailadres heeft. Deelnemers komen vijf donderdagochtenden van 10.30 tot 12.00 uur naar de bijeenkomsten in de biblitoheek aan de Heereweg 150a in Schoorl en kunnen eventueel tussendoor thuis, met behulp van het werkboek, oefenen. De eerste bijeenkomst is donderdag 6 juni. Deelname is gratis maar het benodigde werkboek kost € 10,- (bij inschrijving te voldoen).

Aanmelden

Zeker zijn van een plek? Dan graag aanmelden via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de balie in de bibliotheek.

Meer berichten