Volendammer Kees Schilder geeft in Bergen een lezing over Maria Callas.
Volendammer Kees Schilder geeft in Bergen een lezing over Maria Callas. ((Foto: aangeleverd))

Lezing Maria Callas in bibliotheek

BERGEN - In de serie De Ochtenden kan men donderdag 27 juni vanaf 10.00 uur in de bibliotheek in Bergen komen luisteren en kijken naar een lezing van Volendammer Kees Schilder over Maria Callas.

Met haar fantastische stem, zeldzame inlevingsvermogen, ongekende muzikaliteit en zesde zintuig voor de stijl van de romantische opera's veroorzaakte ze een sensatie in de operawereld. Kees vertelt er deze ochtend enthousiast over en laat u muziekfragmenten horen. Wat Maria Callas onsterfelijk maakte was niet haar stem, muzikaliteit of acteertalent. Ze bezat iets mysterieus dat de ziel raakte en de luisteraars diep ontroerde. Bernstein zei: 'Deze vrouw genereert pure elektriciteit op het toneel. Ze is een kerncentrale in haar eentje.' De muziekcriticus Harold Schönberg schreef: 'Iets in die vrouw raakt regelrecht het innerlijk van de toeschouwers, waardoor ze door het dolle heen raken.

Kees Schilder

Kees Schilder heeft zelf gezongen, speelt piano en heeft veel koren gedirigeerd. Hij heeft zo'n beetje zijn hele leven aan de opera besteed en geldt als één van de grote Nederlandse operakenners. Hij weet op een zeer bevlogen wijze zijn enthousiasme en passie voor de opera in al zijn facetten op anderen over te brengen.

De Ochtenden

Bibliotheek Kennemerwaard organiseert regelmatig een programma voor senioren met als titel: De Ochtenden. Deze ochtenden van 10.00 tot 12.00 uur staan in het teken van cultuur en informatie, maar ook gezellig samenzijn en nieuwe mensen ontmoeten.

Bibliotheek Kennemerwaard locatie Bergen is te vinden aan Dreef 1. De toegang is € 5,- inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden kan via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in de bibliotheek van Bergen.

Marsha Bakker
Meer berichten