Altijd al een Lifeguard willen zijn? Grijp dan nu je kans en bezoek de open dag van de reddingsbrigade.
Altijd al een Lifeguard willen zijn? Grijp dan nu je kans en bezoek de open dag van de reddingsbrigade. ((Foto: Aangeleverd))

Ontmoet jouw lifeguard tijdens open dag reddingsbrigade

BERGEN AAN ZEE - Altijd al een Lifeguard willen zijn of benieuwd wat de reddingsbrigade doet? Zondag 7 juli stellen vijf reddingsbrigades in de regio Noord-Holland Noord, waaronder die in Bergen aan Zee, van 10.00 tot 16.00 uur hun deuren open om belangstellenden actief te laten ervaren wat het werk als Lifeguard betekent.

Op locaties in Bergen aan Zee, Callantsoog, Petten, Heerhugowaard, en Sint Maartenszee zijn die dag veel leuke en leerzame activiteiten te doen door jong tot oud. Bezoekers kunnen tijdens deze open dag kennis maken met de taken, het materiaal, de opleidingen en de mensen van de reddingsbrigade.

Vrijwilligerswerk

Weet je bijvoorbeeld dat bij de reddingsbrigade alles draait om vrijwilligerswerk en de Lifeguards het hele jaar 24 uur per dag beschikbaar zijn voor redding en hulpverlening? Dat kinderen met een zwemdiploma al op jonge leeftijd lid kunnen worden bij de reddingsbrigade en de opleiding tot Lifesaver kunnen volgen? Om al het werk mogelijk te maken de reddingsbrigade mede afhankelijk is van donaties en sponsoren?

Spectaculaire demonstraties

Tijdens de reddingsbrigade open dag geven de Lifeguards onder meer rondleidingen op de posten en vinden er spectaculaire reddingsdemonstraties plaats, kunnen belangstellenden meevaren met de reddingsboten en leren om iemand te redden, wordt er voorlichting gegeven over veiligheid op en rond het water en kunnen bezoekers op de foto met de echte Lifeguards. Kom langs bij een van de deelnemende reddingsbrigades en ervaar het lifeguard-gevoel zelf!

Kijk voor meer informatie op reddingsbrigade-bergen.nl.

Meer berichten