Cube Architecturel van mdf en acryl, gemaakt door kunstenaar Olivier Julia.
Cube Architecturel van mdf en acryl, gemaakt door kunstenaar Olivier Julia. ((Foto: Aangeleverd))

Expositie KunstenaarsCentrumBergen in Kranenburgh

BERGEN - KunstenaarsCentrumBergen (KCB) opent zondag 14 juli om 17.00 uur zijn nieuwe expositie Volume in Vorm in de oudbouw van Kranenburgh. In de tentoonstelling wordt de beeldhouwkunst in de ruimste zin geïnterpreteerd. Het gaat hier niet alleen om beelden uit hout of steen – het gaat om alle kunstwerken die iets doen met de ruimte: 3D.

Dat is dan ook wat de elf deelnemende kunstenaars in deze tentoonstelling laten zien: beeldende kunst waarin de drie dimensies een essentiële rol vervullen voor het kunstwerk. Soms oogt een werk robuust, soms ook zien we een installatie à la arte povera, waarin de grenzen werden verlegd en kunstwerken werden gemaakt met ongebruikelijke materialen en middelen.

De deelnemende kunstenaars van het KCB zijn Femmie Duiven, Dien Jorien Geertsma, Maria Glandorf, Annelies Horden, Roland de Jong Orlando, Olivier Julia, Herman den Otter, Gerda Schimmel, Lies van der Sluis, Sies Vrasdonk en Rob de Vries. De expositie is te zien tot en met 22 september in de expositieruimte KCB in Museum Kranenburgh aan de Hoflaan 26 in Bergen. Open dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. 

Kijk ook eens op kunstenaarscentrumbergen.nl en kranenburgh.nl. 

Meer berichten