Beddenrace wordt in Bergen gehouden.
Beddenrace wordt in Bergen gehouden. ((Foto: aangeleverd))

Beddenrace NK Bergen

BERGEN - De vereniging Bedspecial geeft zaterdag 17 augustus om 19.30 uur het startsein voor het Nederlands kampioenschap Beddenrace. Start en finish vinden plaats ter hoogte van café De Oude Meester waar de bedjes rondgaan over een parcours van 520 meter.

Met circa vijtien bedjes is het wederom weer een prachtig startveld, en ook met name voor veel lopers de laatste test voor de 2,5 uurs race van Langedijk op zaterdag 31 augustus. De NK Beddenrace zal bij de heren 50 minuten plus één ronde duren, gemengd 45 min plus één ronde en de dameskoppels zullen 40 min en één ronde lopen. De lopers zorgen ongetwijfeld weer voor topsnelheden van meer dan 30 km per uur, mede omdat het parcours richting café/terras 't Zeepaardje heel lichtjes naar beneden loopt.

Met onder andere zeven à acht mooie herenkoppels zal het er hard aan toe gaan bij de mannen. Vorig jaar werd Koen de Waard Nederlands kampioen in Bergen met maatje Tom Bruin (Bruin ontbreekt helaas dit seizoen) en ook deze aflevering mag hij zich tot de kanshebbers rekenen tegen onder anderen toplopers zoals Robin Hink en Frank Biersteker.

Zorg dat je erbij bent als het spektakel losbarst in het centrum van Bergen zaterdag avond 17 augustus! Prijsuitreiking bij café De Oude Meester.

Meer berichten