'Bergen on Ice' op terrein Ruïnekerk

BERGEN - Het lijkt nog heel ver weg, maar de organisatie van Bergen on Ice is al heel druk met de voorbereidingen!

Twee jaar geleden verrees er in december een enorme ijsbaan op het terrein van de Ruïnekerk in Bergen NH. De sfeervolle ijsbaan in het hart van Bergen zorgde voor veel schaatsplezier voor het hele gezin. Ook de twee 'Diner on Ice' avonden met Wolter Kroes en Karin Bloemen waren een succes. Beide avonden waren uitverkocht.

Helaas sloeg in 2018 het noodlot toe: ijsmeester Guus overleed na een ziekbed, een onmisbare spin in het web. "We konden door het overlijden van Guus en een bestuurswisseling de ijsbaan niet op verantwoorde wijze neerzetten dus we besloten het evenement voor dat jaar af te blazen", aldus een woordvoerder van de organisatie.

'Bergen on Ice' zet in op vijf jaar schaatsplezier

In april dit jaar besloot de organisatie de koppen weer bij elkaar te steken. "Na twee jaar kregen we nog regelmatig te horen dat de kinderen zo genoten hadden van de ijsbaan en of we er toch niet over na wilden denken om het evenement nogmaals te organiseren", vertelt de woordvoerder. De organisatie pakte de draad weer op en besloot verder te gaan onder de naam: 'Bergen on Ice' en zetten in op vijf jaar schaatsplezier in het Bergense centrum.

Het blijft nog even spannend

Tijdens de hittegolven van de afgelopen zomer waarbij niemand aan een ijsbaan dacht, werden de samenwerkende partners zoals de Ruïnekerk en de Rotary Bergen op de hoogte gesteld en werden er afspraken gemaakt met de leveranciers. "Het is gelukt: vanaf zaterdag 14 december zal er weer een ijsbaan verrijzen op het Ruïnekerkterrein", weet de organisatie enthousiast te melden. Binnenkort worden de vrijwilligers en de sponsoren benaderd om de ijsbaan wederom met zijn allen een succes te maken. "Want die zijn essentieel: zonder vrijwilligers en sponsoren geen ijsbaan, het blijft dus nog even spannend", vult de bestuurssecretaris aan.

De ijsbaan zal geopend zijn van zaterdag 14 december tot en met zondag 5 januari, ook zullen er weer twee 'Diners on Ice' georganiseerd worden op maandag 16 december en dinsdag 17 december. Natuurlijk mag het NK fluitketelcurling ook niet ontbreken. Op zondag 15 december zal Rotary Bergen een gezellige kerstmarkt organiseren rondom Bergen on Ice. Meer nieuws over Bergen on Ice kunt u binnenkort vinden op de www.bergenonice.nl.

Marsha Bakker
Meer berichten