Kunst en muziek in Hoeve Overslot.
Kunst en muziek in Hoeve Overslot. ((Foto: aangeleverd))

Muziek en kunst in Hoeve Overslot

EGMOND AAN DEN HOEF - De informatieavond plaats voor bewoners en belangstellenden over de plannen die de gemeente heeft met de panden vanaf Hoeve Overslot tot en met Huys Egmont had vorige week donderdag plaats.

De gemeente Bergen wil meer dan 1.2 miljoen euro in Overslot investeren voor een horeca-ondernemer die er een Bourgondisch restaurant wil vestigen, waardoor museumhoeve Overslot zal verdwijnen. Om tegen deze plannen te protesteren kan men een petitie te tekenen in Overslot of door de online petitie in te vullen die de Egmondse zangeres Evelyn heeft geïnitieerd onder de noemer Red Hoeve Overslot. Google Petitie Overslot om het te vinden.

Muziek

Zondag 8 september speelt Toon Hollanders met zijn band Town & Country in Overslot. Town and Country speelt het verrassende repertoire dat bestaat uit een geweldige mix van Americana, rock en country. Het optreden begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

De Catalanen Komen

In Hoeve Overslot is grafisch werk te zien van de grote vier Catalaanse kunstenaars, Picasso, Miro, Dali en Tapies. Lithografieën afgedrukt op speciaal papier en in beperkte oplages uitgebracht, bedoeld voor verzamelaars en liefhebbers om te bewaren of in te lijsten en moeten vooral niet worden verward met plakposters. Veel van de afdrukken werden speciaal gemaakt in opdracht van de invloedrijke Galerie Maeght met filialen in Parijs en Barcelona.

Museumhoeve Overslot is elk weekend open vanaf 14.00 uur en is te vinden aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Meer berichten