Waar komt het zand vandaan, waarom zijn deze duinen zo hoog en breed?
Waar komt het zand vandaan, waarom zijn deze duinen zo hoog en breed? (aangeleverd)

Lezing over het ontstaan van de duinen bij Bergen

BERGEN - Natuurgids Pim Weeda uit Hargen heeft zich tijdens en na zijn eindwerkstuk van de gidsencursus bij het IVN, steeds meer verdiept in het ontstaan van de Duinen.

Waar komt het zand vandaan, waarom zijn deze duinen zo hoog en breed? Het zijn enkele van de onderwerpen die bij zijn onderzoek naar voren kwamen. Op donderdagavond 19 september neemt Pim u in een presentatie mee in zijn onderzoek en de antwoorden die hij vond op zijn vragen.

Voortdurend veranderend gebied
In de presentatie laat hij zien hoe onze duinen zijn ontstaan en welke antwoorden hij gevonden heeft. Hij zal daarvoor 200.000 jaar teruggegaan in de geschiedenis om te laten zien wat bijvoorbeeld de ijstijden met dit gebied hebben gedaan. Wat gebeurde er zo'n elfduizend jaar geleden toen de zeespiegel zo snel steeg tijdens het Holoceen? Kortom een avond over een fascinerend gebied dat permanent aan het evolueren is.

Aanmelden
Wilt u meer weten over het ontstaan van de Bergense duinen? U bent van harte welkom op donderdagavond 19 september in de bibliotheek in Bergen, Dreef 1. De bijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur. De toegang is € 5,-. Aanmelden kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek. Betalen is alleen met pin mogelijk.

Marsha Bakker
Meer berichten