Catalaanse kunst te zien in Museumhoeve Overslot.
Catalaanse kunst te zien in Museumhoeve Overslot. ((Foto: aangeleverd))

Monumentale muziek en film in Museumhoeve

EGMOND AAN DEN HOEF- De band Carthago speelt zondagmiddag 15 september in Overslot. Het uit de IJmond afkomstige Symforock trio Carthago opereerde in de tweede helft van de jaren '70 .

Met hun eigenzinnige instrumentale composities bouwden ze snel een naam op en werd er opgetreden in zalen als Donkey Shot, De Melkweg en het Paard van Troje. Platenmaatschappij EMI toonde belangstelling en er werd op kosten van EMI materiaal opgenomen.Eind jaren '70 kwam er plotsklaps een einde aan het bestaan van dit trio en een album is helaas nooit uitgebracht.Veertig jaar later kwam het tot een reünie, maar er was geen contact meer met de oorspronkelijke bassist. De broers Rob (keyboards) en Ruud (drums) van der Klooster vroegen bassist Wout Folmer om de vacante plek als bassist in te vullen.Het oude repertoire is opgepoetst en opnieuw ingestudeerd en zal op zondag 15 september in Hoeve Overslot gespeeld worden.

Film over 'De Egmondse School'

Op zaterdagmiddag wordt vanaf 16.00 uur de film van Peter van den Berg vertoond over de Egmondse School, de kunstenaarskolonie die rond het jaar 1900 in de Egmonden verbleef om les te krijgen van de Amerikanen Gary Melchers en George Hitchcock. Het commentaar is van Jeroen Krabbé.

Expositie 'De Catalanen Komen'

Er is grafisch werk te zien van de grote vier Catalaanse kunstenaars, Picasso, Miro, Dali en Tapies. Lithografieën afgedrukt op speciaal papier en in beperkte oplages uitgebracht, bedoeld voor verzamelaars en liefhebbers om te bewaren of in te lijsten en moeten vooral niet worden verward met plakposters. Veel van de afdrukken werden speciaal gemaakt in opdracht van de invloedrijke Galerie Maeght met filialen in Parijs en Barcelona.

Museumhoeve Overslot is elk weekend open vanaf 14.00 uur.en is te vinden aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Meer berichten