De 2 winnaars Robin Holthuizen en Maya Hendriksen snijden de taart aan.
De 2 winnaars Robin Holthuizen en Maya Hendriksen snijden de taart aan. ((Foto: Vincentdevriesfoto.nl))

Heel BSG Bakt in het Bergerbos

BERGEN - De BSG bestaat 100 jaar en dit heugelijke feit werd vrijdag 13 september groots gevierd met het spektakel Heel BSG Bakt in het Bergerbos.

Leerlingen van de BSG bakten thuis taarten voor deze bakwedstrijd, die deels gesponsord werd door Bakkerij Roos en de Albert Heijn. Om 11.00 werden alle omwonenden en leerlingen van groep 7 en 8 van de Bosschool welkom geheten, samen met burgemeester mevrouw Hafkamp. Daarna kwamen alle 940 BSG-leerlingen met hun baksels naar de Sparrenlaan, waar langs meer dan 400 meter tafels waren neergezet om iedereen te huisvesten.

Er waren red velvet cakes, glutenvrije taarten, taarten op etagères en marsepeinen taarten. Een jury bestaande uit de burgemeester, de rector van de BSG en de bestuurder van de SOVON heeft de baksels geproefd en de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Dit waren Robin Holthuizen uit Warmenhuizen en Maya Hendriksen uit Bergen, beiden uit 5 atheneum. Heel BSG Bakt was een prachtig begin van een feestweekend dat op zaterdag door ging met een grote reünie in het kader van het eeuwfeest.

Marsha Bakker
Meer berichten