De overhandiging van de Rodi Media Wisselbokaal door Martien Blaauboer aan de aanvoerder van Duinrand S, Martin de Zwart.
De overhandiging van de Rodi Media Wisselbokaal door Martien Blaauboer aan de aanvoerder van Duinrand S, Martin de Zwart. ((Foto: aangeleverd))

Rodi Media Wisselbokaal in handen van Duinrand S

REGIO - Op steeds meer voetbalvelden wordt Walking Football gespeeld. In tegenstelling tot wat het lijkt te zijn is het een boeiende en aansprekende manier om ook de 60-plussers, mannen en vrouwen, actief te laten zijn met het aantrekkelijke spelletje dat voetbal nu eenmaal voor velen is.

Vorig jaar werd bij vvBergen voor het eerst gestreden om de Rodi Media Wisselbokaal. De winnaar van dat mini-toernooi, WF Heiloo, organiseerde nu op 18 september de 2019 editie. Met als deelnemende teams verder Duinrand S uit Schoorl, Heerhugowaard en vvBergen.

Mede dankzij de vakkundige scheidsrechters werd het een boeiende strijd tussen de teams op het zonovergoten complex van De Foresters. Met wedstrijdjes van 20 minuten. De Rodi Media Wisselbokaal kan gewonnen worden op basis van de sportiviteitspunten die tijdens de wedstrijden worden toegekend. Winnen van de tegenstander door meer doelpunten te maken had geen effect op de eerste plaats die, nadat de balans kon worden opgemaakt, werd toegekend aan het sportieve Duinrand S. De winnaar neemt daarmee automatisch ook de dankbare taak op zich om een volgend toernooi te organiseren.

Tijdens de prijsuitreiking benoemde wedstrijdleider Martien Blaauboer nogmaals dat plezier, sociaal, gezelligheid en lekker sporten centraal staan bij Walking Football. Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd zich bij de lokale clubs aan te melden voor dit steeds populairder wordende initiatief.

Patricia Smagge
Meer berichten