In de serie De Ochtenden neemt Fred Suring u mee in de wereld van de balletmuziek.
In de serie De Ochtenden neemt Fred Suring u mee in de wereld van de balletmuziek. ((Foto: aangeleverd))

'Wereld van de balletmuziek' in Bergense bibliotheek

  Cultuur

BERGEN - In de serie De Ochtenden neemt Fred Suring zijn toehoorders mee in de wereld van de balletmuziek. Donderdag 23 mei van 10.00 tot 12.00 uur vertelt hij enthousiast over balletmuziek in de bibliotheek in Bergen. Tijdens deze lezing luisteren de aanwezigen naar veel muziek; ook krijgen ze het nodige filmmateriaal te zien.

De lezing start met de barok aan het hof van Lodewijk de veertiende en de balletten van Lully. Fred besteedt aandacht aan de film 'Le roi danse" van Gérard Corbiau. Het publiek reist naar Rusland om de grote componisten daar te beluisteren: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski en Prokofjev.

Wonderschoon kasteeltje

Vervolgens reist men terug naar Frankrijk om kennis te maken met Jacques Ibert en Eric Satie en het wonderschone kasteeltje Chenonceau. Maak een virtuele reis naar Rusland en Frankrijk om een kleine rondleiding te volgen en kennis te maken met Diane de Poitiers en het ballet wat dat opleverde. Uiteraard ontbreekt ook een ontmoeting met Frédéric Chopin niet. 

Fred Suring

Fred is van huis uit fluitist en gaf zijn hele leven fluitlessen, eerst in Hoorn en Alkmaar en daarna aan Muziekschool Dijk & Waard in Heerhugowaard en Langedijk. Naast zijn fluitdocentschap is hij al jaren docent muziekgeschiedenis bij Cool kunst en cultuur; hij verzorgt daar lessen voor volwassenen en heeft inmiddels tientallen lezingen in Noord-Holland op zijn naam staan.

De Ochtenden

Bibliotheek Kennemerwaard locatie Bergen organiseert regelmatig een programma voor senioren met als titel: De Ochtenden. Deze ochtenden, van 10.00 tot 12.00 uur, staan in het teken van cultuur en informatie, maar ook gezellig samenzijn en nieuwe mensen ontmoeten.

Aanmelden

Belangstellenden zijn donderdag 23 mei van 10.00 tot 12.00 uur welkom in de bibliotheek aan de Dreef 1. Toegang € 5,- inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden kan via www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek.

Marsha Bakker
Meer berichten