Exposities in tuin van Kranenburgh

  Nieuws

BERGEN - In de tuin van Kranenburgh zijn tijdens de Kunst10daagse verschillende tentoonstellingen, theatervoorstellingen en workshops. Ook voor kinderen is er van alles te doen.
Tien kunstenaars presenteren zich in de tuin die gratis toegankelijk is. Mensen kunnen ook zonder kaartje naar binnen bij de winkel, kunstuitleen en het café. Speciaal voor de Kunst10daagse staat er pompoensoep op het menu. Ook het Sterkenhuis, onderdeel van Kranenburgh, is gratis toegankelijk, ook open op maandag 19 oktober. Daar laten drie kunstenaars hun werk zien.
In de tuin exposeren: Maartje Blans (installatie), Ans Coppes (mixed media), Marja Lingsma (fotografie), Gígja Reynisdóttir (mixed media), Talitha Schiffer (installatie), Giorgi Shengelia (installatie), Ciska Strating (installatie), Sophie Terluin (fotografie, digitale collage), Ericka Voortman (installatie), Robbert Waas (installatie). En bij Het Sterkenhuis: Esther Koeman (fotografie), Sophie Walraven (tekenen met verf), Dien Jorien Geertsma (keramische technieken). Dagelijks zijn er ook voorstellingen. Kijk daarvoor op de website kranenburgh.nl bij de agenda. Tijdens de Kunst10daagse pakt Kranenburgh uit met Herman van Veen, die op verzoek schilderijen maakten. Daarbij baseerde hij op de zee en vrienden in Bergen. Elders in het gebouw haalt kunstenaar Sjoerd Buisman de natuur binnen. De tentoonstelling de Bomen van Buisman laat zien hoe de natuur reageert, bij voorbeeld als Buisman een knoop in een boom legt. De historische villa is het domein van de Bergense School en kunstenaarsvereniging KCB. Die laatste laat zien wat de mogelijkheden van grafiek zijn.

Meer berichten