Fun in herfstvakantie

  Nieuws
Het programma is speciaal gericht op kinderen van tien tot en met twaalf jaar met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum. (Foto: aangeleverd)
Het programma is speciaal gericht op kinderen van tien tot en met twaalf jaar met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BERGEN / REGIO - De gemeentes Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Uitgeest, Langedijk en Heerhugowaard organiseren samen met Stichting Sport-Z het vakantieprogramma VakantieFUN. Het evenement heeft deze herfstvakantie plaats op woensdag 24 oktober en is speciaal gericht op kinderen van tien tot en met twaalf jaar met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum (autisme, ADHD, etc). Deelnemen kost niets.

Het actieve en creatieve programma is de afgelopen drie jaar in de zomervakantie georganiseerd en zo goed ontvangen dat de deelnemende gemeenten besloten hebben zich voor langere tijd aan het project te verbinden én een pilot te starten met het draaien van hetzelfde programma in de herfstvakantie.

VakantieFUN

Het programma is speciaal gericht op kinderen van tien tot en met twaalf jaar. “Bij deze pilot hebben wij een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Door de leeftijdsgroep nader te specificeren kunnen wij het programma zo inrichten dat het voor de héle groep een belevenisvolle dag vol nieuwe en positieve ervaringen wordt." Gezien de specifieke behoefte van de deelnemers wordt er gedurende de dag vooral gelet op structuur, duidelijkheid en bekendheid. Vandaar dat er wordt gewerkt met kleine groepen en een centrale projectleider. De begeleiders van Sport-Z beschikken over de juiste kennis en kunde om de groep te begeleiden.

Programma

De deelnemers worden om 09:30 uur verwacht en starten vanaf 10:00 uur met een uitdagend en actief ochtendprogramma. Na de gezamenlijke lunch hebben de kinderen de mogelijkheid om een eigen activiteit te verrichten en in de middag wordt er een spektakel in de sporthal van De Meent georganiseerd. Vanaf 15:30 uur kunnen de kinderen worden opgehaald en bestaat er de mogelijkheid voor de ouders om een half uurtje mee te doen aan een activiteit. Om 16:00 uur is het programma afgelopen. Voor deze dag is er een chill-zone / creatieve ruimte ingericht voor kinderen die dit nodig hebben.

Inschrijven

Het evenement heeft plaatsvindt in sportcomplex De Meent Bauerfeind in Alkmaar. Kinderen kunnen door hun ouders/verzorgers aangemeld worden via www.sport-z.org/vakantiefun. Deelname aan VakantieFUN is kosteloos. Aanmelden kan tot en met 10 oktober. Voor dit programma is er plek voor 30 deelnemers. Ouders van kinderen die binnen de specifieke doelgroep vallen en die in één van de desbetreffende gemeenten wonen, kunnen hun kind voor VakantieFUN aanmelden via: www.sport-z.org/vakantiefun. Meer informatie kunt u opvragen bij Hester Zwart, via h.zwart@sport-z.org of 06-52493264.

Meer berichten