White Stones pakt eerste overwinning in eredivisie

EGMOND AAN DEN HOEF - Afgelopen vrijdag heeft White Stones de eerste overwinning in de eredivisie behaald. Angstgegner Zeemacht werd in de goed gevulde Watertoren met 3-2 verslagen. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, is de overwinning voor White Stones eigenlijk geen moment in gevaar geweest.
White Stones had de tactiek aangepast aan de opponent uit den Helder. Normaal gesproken zet de ploeg van coach Rogier Bunink vol druk op de tegenstander. Tegen Zeemacht is dat al een aantal keer verkeerd afgelopen dus koos White Stones voor een speelwijze waarbij iets meer werd ingezakt. Dat bleek succesvol.
Na een aarzelend begin, waarin Zeemacht twee kansjes kreeg, zette Mitchel Zwart de thuisploeg op voorsprong. Hij rondde een prachtige individuele actie van Raymond de Waard fraai af. Halverwege de tweede helft werd het 2-0 door Mike Twisk. Na een schot van Daan Groot kopte hij de rebound in het verlaten doel. Vlak voor de rust kwam de spanning onverwacht terug in de wedstrijd door een afstandsschot van de beste speler bij Zeemacht, David Albert. In de tweede helft kwam White Stones echter nauwelijks in de problemen en na een goal van Jesper de Vre (via Mitchell Zwart) werd het 3-1. De tweede treffer voor Zeemacht viel 12 seconden voor tijd; veel te laat om de wedstrijd nog spannend te maken.
Zo boekte White Stones een zeer belangrijke overwinning op een van de concurrenten voor de onderste plaatsen in de eredivisie zaalvoetbal. White Stones moet ook hoger kunnen eindigen dan Zeemacht, want vooral in de breedte is White Stones sterker. Afgelopen vrijdag deden de sterkhouders Jeffrey Klijbroek en Tim Emmerik niet mee en ondanks dat werd een dik verdiende overwinning behaald. Aanstaande vrijdag gaat White Stones naar Amsterdam om het op te nemen tegen het sterke Lebo.