Open Dag Schrijvershuis Nesdijk 7

  Nieuws
Open Dag Schrijvershuis Nesdijk 7 in Bergen. (Foto: aangeleverd).
Open Dag Schrijvershuis Nesdijk 7 in Bergen. (Foto: aangeleverd). (rodi.nl)


BERGEN - Op de laatste zondag van de kunst10daagse, 28 oktober van 11.00 tot 17.00 uur, is het voormalige woonhuis van dichter A. Roland Holst opengesteld voor publiek. Inmiddels is deze inspirerende plek al meer dan 16 jaar een verblijfplaats voor schrijvers, dichters en vertalers die er een maand lang in alle rust kunnen werken. Er zijn korte voordrachten te beluisteren van schrijvers en dichters die eerder in dit huis verbleven.

12.00 uur – Emma Crebolder Dit jaar verscheen de 18de bundel van deze dichteres, Opsnuiven.
14.00 uur – Jacques Klöters is cabaretier, presentator en publicist. Hij stelde onovertroffen bloemlezingen samen en schreef een biografie over Toon Hermans.
16.00 uur – Van schrijver Onno Wesseling verscheen deze zomer de roman Licht, dat zich in Bergen afspeelt en waarin de schilderijen van de Bergense School een belangrijke rol spelen.
De open dag wordt gerealiseerd door het A. Roland Holst Fonds i.s.m. het Bert Schierbeek Fonds. Van beide fondsen zijn bestuursleden aanwezig om u welkom te heten. Ook is Jan van der Vegt, biograaf van Roland Holst, aanwezig om tekst en uitleg te geven over het huis en zijn kleurrijke bewoner. Toegang: vrij
www.rolandholstfonds.nl

Meer berichten