Bartjan van Weert van de Kennemerruiters, met Happynez.
Bartjan van Weert van de Kennemerruiters, met Happynez. ((Foto: Aangeleverd))

Vijftigste Pinkster Concours Hippique Kennemerruiters

  Sport

BERGEN - Rijvereniging de Kennemerruiters uit Bergen, bestaat vanaf 1946 en handelt onder auspiciën van de KNHS. Het hippische evenement van formaat speelt zich zondag 9 en maandag 10 juni af op de - oude voetbalvelden van BSV aan de Oudburghweg. "We zijn ontzettend blij met dit vlakke, greppelloze wedstrijdterrein voor de pony- en paardencombinaties", aldus voorzitter Angèle Bolten. "De wedstrijdcommissie zet een meer dan compleet dressuur- en springprogramma neer. Ik ben er trots op dat we vorig jaar ruim 460 starts uit geheel Noordholland hebben ontvangen."

Publiekstrekkers zijn zondag de Bixie jeugdrubriek dressuur en springen, een onderdeel voor de jongste ponyruiters, die (mogelijk aan de hand van een begeleider) hun prestaties laten zien aan een echte jury. Vele 'Anky's' zijn zo hun carrière gestart. Leuk is de BB-proef, speciaal voor jonge ruiters die zonder startkaart kunnen meedoen aan een officiële wedstrijd. Daarnaast is de spectaculaire kür op muziek op zondag een lust voor het oog. Extra rubriek is de afdelingsdressuur, een echt verenigingsonderdeel. Na het succes van vorig jaar is er weer een springrubiek voor alle klassen op 't hoofdterrein op pinkstermaandag uitgeschreven. Angèle: "Ons streven is om jong en oud sportief te verbinden door hun passie voor de paardensport bij het Concours Hippique van de Kennemerruiters."

Groots prijzenpakket

Dit jaar viert het Concours Hippique een bijzonder editie, namelijk de vijftigste! Angèle: "Wij gaan het groots aanpakken met een aansprekend prijzenpakket. Er komt een jubileumbokaal voor de overall winnaar en een bokaal voor de winnaar van de kür op muziek. Daarbij zijn er mooie bijdragen van onze trouwe sponsors, met veel originele prijzen in natura en cadeaubonnen. Wij menen ook de BUCH-gemeenten, waarin veel paardensportverenigingen gevestigd zijn, op de kaart te zetten als regio waar de paardensport zich kan profileren. Dit is alleen mogelijk dankzij de inzet van velen: de speciale wedstrijdcommissie, de opbouwploeg, juryleden, schrijfsters, onze vrijwilligers en vooral dankzij onze trouwe sponsors. En niet te vergeten de deelnemende ruiters en amazones."

Vanuit de KNHS, Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond, is de wedstrijd opengesteld. Dat wil zeggen dat iedereen met een geldige startpas voor winstpunten mag starten. Beide dagen worden de dressuurproeven B (beginnend) tot en met Z2 (ZZ-licht bij de paarden de hoogste klasse-indeling) verreden. De deelnemers starten in de verschillende dressuurproeven, die beoordeeld worden door juryleden van de KNHS. Alle deelnemers mogen twee dressuurproeven en/of parcoursen rijden op beide wedstrijddagen. Hierdoor rijdt jong en oud naast elkaar. Een boeiend gezicht voor de toeschouwers. Starttijden staan op www.startlijsten.nl.

Op het hoofdterrein komt een gezellig strodorp inclusief consumptietent. De toegang is op beide dagen gratis evenals het parkeren op het terrein. Het enige dat van bezoekers gevraagd wordt is dat ze zich houden aan de aanwijzingen van de parkeerwachten en het terrein schoonhouden.

Meer berichten