(Foto: aangeleverd)

Aanmelden voor Landelijke Opschoondag in Bergen

BERGEN - Zaterdag 23 maart is de Landelijke Opschoondag waarbij inwoners, collega's of leden van (sport)verenigingen met elkaar aan de slag gaan om zwerfafval op te ruimen. Samen houden we Bergen schoon. Dat is niet alleen een goede zaak, maar ook heel gezellig!

Iedereen kan een opruimactie organiseren. De eerste stap is om kinderen, buren, collega's of verenigingsleden te enthousiasmeren om gezamenlijk zwerfafval in de buurt op te ruimen om er samen een schonere leefomgeving van te maken. Meld vervolgens de actie aan via www.bergen.nl/opschoondag.

Samen doen

Tijdens de Landelijk Opschoondag zijn diverse medewerkers vanuit gemeente aanwezig om te helpen. Wethouder Jan Houtenbos heeft de aanpak van zwerfafval in zijn portefeuille: "Zwerfafval, heel veel mensen storen zich daaraan, ik ook. Daarom ben ik blij met deze actie. Met elkaar de eigen omgeving schoonmaken, daar wordt iedereen beter van."

Gemeente helpt

Na de aanmelding neemt de gemeente contact op om te inventariseren wat jullie nodig hebben om van de opruimactie een succes te maken. De gemeente stelt grijpers, ringen, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidshesjes beschikbaar. Er wordt natuurlijk rekening gehouden met de kinderen.

Niet alleen op 23 maart

Het beperkt zich niet alleen tot de Landelijke Opschoondag. Opschoonacties kunnen altijd worden aangemeld via www.bergen.nl/opschoondag. De gemeente helpt dan met de benodigde materialen.

Marsha Bakker
Meer berichten