Sterren kijken boven de duinen.
Sterren kijken boven de duinen. ((Foto: Beeldbank SBB))

Sterren kijken bij Buitencentrum Schoorlse Duinen

SCHOORL – De landelijke sterrenkijkdagen vallen dit jaar op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 maart. Traditioneel zijn er op diverse locaties activiteiten die de sterrenkunde dichter bij de mensen brengen. In samenwerking met de Alkmaarse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde 'Metius' verzorgt Buitencentrum Schoorlse Duinen zaterdag 16 maart een informatieve avond met diverse activiteiten.

Vanaf 19.00 uur zijn er in en nabij het buitencentrum ieder half uur twee lezingen en een demonstratie, in parallelsessies. Lezingen worden gegeven over bijvoorbeeld de maanstanden, Jupiter en zijn manen, meteorieten en demonstraties met een sterrenkijker, een sextant en een computerplanetarium. De laatste demonstratie/lezing begint om 21.00 uur. Belangstellenden kunnen ieder half uur naar een nieuwe activiteit. Buiten bij de telescoop kan het koud zijn; warme kleding wordt aangeraden. Deelnemen aan deze bijzondere avond kost € 5,- inclusief koffie of thee. Minimale leeftijd is tien jaar. De activiteiten vinden plaats van 19.00 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/sterrenkijkavondschoorl.

Buitencentrum Schoorlse Duinen is te vinden aan de Oorsprongweg 1 in Schoorl. Openingstijden: maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Meer berichten