KunstPraat is een programma voor volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal zoals NT-2 groepen en nieuwkomers.
KunstPraat is een programma voor volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal zoals NT-2 groepen en nieuwkomers. ((Foto: Aangeleverd ))

KunstPraat met Stedelijk Museum en Bibliotheek Kennemerwaard

REGIO - KunstPraat is een programma, ontwikkeld door Stedelijk Museum Alkmaar en Bibliotheek Kennemerwaard, waarin taal, kunst en ontmoeting samen gaan. Het is een programma voor volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal zoals NT-2 groepen en nieuwkomers.

Bij KunstPraat leggen deelnemers op verschillende manieren een link tussen taal en kunst. Ze koppelen woorden aan schilderijen en presenteren hun bevindingen en (persoonlijke) verhalen aan elkaar. Hiermee zijn ze actief bezig met hun woordenschat. Een manier om te oefenen met (nieuwe) Nederlandse woorden en de collectie van Stedelijk Museum Alkmaar en elkaar op een andere manier te leren kennen.

KunstPraat is bedoeld voor volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Het programma is geschikt voor alle niveaus. Er kunnen maximaal vijftien cursisten geplaatst worden in één groep. Deelname bedraagt € 40,- per groep. Dit is inclusief alle benodigde materialen en museumbezoek.

Meer weten of aanmelden? Neem dan contact op met Simone de Moel, coördinator KunstPraat bij Bibliotheek Kennemerwaard. Mail naar s.demoel@bknw.nl.

Meer berichten