(Foto: aangeleverd)

Stoom-en oldtimerfestival Langs de Bello lijn

BERGEN - Voor de vierde keer wordt het tweejaarlijkse Stoom- en Oldtimerfestival gehouden aan de Kogendijk 105 in Bergen.

Zondag 26 mei zijn vanaf 09.30 uur jong en oud welkom op dit unieke festival, waar meerdere werkende stoommachines, oldtimers, auto's, vrachtwagens, motoren, tractoren en bromfietsen te bewonderen zijn. Ook worden er diverse oude ambachten uitgeoefend. Om 09.30 uur zal burgemeester mevrouw Hafkamp het festival officieel openen.

Tot 17.00 uur kan het festivalterrein worden bezocht, waar gedurende de dag ook live muziek te horen zal zijn. De entree is € 6,-, kinderen tot en met 10 mogen gratis naar binnen. De opbrengst van het Stoom- en Oldtimerfestival wordt besteed aan de verdere restauratie van de Stofzuiger, de bus die vanaf 1947 tot 1971 in Bergen en omstreken dienst deed voor de NHADO. In een speciale stand op het terrein kunt u de vorderingen van deze restauratie bekijken. Zoals het er nu naar uit ziet, zal de Stofzuiger op het volgende festival (in mei 2021) klaar zijn en in volle glorie op het terrein Kogendijk 105 te bewonderen zijn. Alle informatie vindt u op de vernieuwde website: www.langsdebellolijn.nl

Marsha Bakker
Meer berichten