Basisschool Teun de Jager in Schoorl werd grote winnaar van de scholenwedstrijd van HVC.
Basisschool Teun de Jager in Schoorl werd grote winnaar van de scholenwedstrijd van HVC. ((Foto: aangeleverd))

Teun de Jager wint scholenwedstrijd van HVC

SCHOORL - Een aantal scholen uit de gemeente Bergen deed mee aan de scholenwedstrijd van de Huisvuilcentrale om in de week van 13 tot en met 17 mei zoveel mogelijk textiel in te zamelen. Dit leverde de scholen een leuk zakcentje op. Want voor iedere kilo textiel kregen de scholen 25 cent. De school met het meeste textiel kreeg ook nog een extra prijs, namelijk een excursie naar HVC.

Prijsuitreiking

Basisschool Teun de Jager in Schoorl werd grote winnaar. Wethouder Jan Houtenbos maakte dinsdag bekend dat zij maar liefst 1148 kilo textiel hebben opgehaald. Hij overhandigde de school een cheque van € 287 van de inzamelvergoeding en ook de extra prijs.

Pilot

De actie betreft een pilot van HVC. Het doel is te onderzoeken of op deze wijze minder textiel in het restafval belandt, zodat dit textiel kan worden hergebruikt en gerecycled. De scholen ontvingen van de HVC flyers, posters en textielzakken.

De leerlingen kregen vervolgens een week de tijd om zoveel mogelijk textiel in te zamelen. Van oude schoenen, tot herbruikbare kleding, van kapotte handdoeken tot knuffels.

Marsha Bakker
Meer berichten