Trots en een beetje feestelijk werd de megacheque woensdag overhandigd.
Trots en een beetje feestelijk werd de megacheque woensdag overhandigd. ((Foto: Marja de Moel))

PCC-leerlingen zamelen € 26.000 in voor goede doelen

BERGEN - De jaarlijkse PCC-Actiedag werd onlangs weer gehouden. Een heel andere actiedag dan gebruikelijk, vanwege de grote persoonlijke betrokkenheid van de leerlingen bij de gekozen doelen. Hun inspanningen op die ene dag leverden ruim €26.264,41 op.

Tijdens de PCC-Actiedag op 18 april lieten de leerlingen van de vijf vestigingen zich sponsoren voor allerlei – meest sportieve – activiteiten. Er gingen leerling 'poldersporten', deelnemen aan een dancemarathon of obstacle run, sprinten rondom de school en wandelen van Egmond naar Bergen aan zee en terug. Ook was er een markt met lekker eten voor de buurt en er waren leerlingen die meededen aan 'The Ocean Cleanup' of een 'West Coast Challenge'.

Verdrietig

Het grote verschil met andere jaren zit 'm in de gekozen goede doelen. Naast ruim €4.000 voor de Plastic Soup Foundation, zal het grootste deel van het ingezamelde geld worden besteed aan kankeronderzoek. Deze keuze is ingegeven door het plotselinge overlijden van een echtgenote van een docent, tevens moeder van drie leerlingen op het Petrus Canisius College. Deze verdrietige gebeurtenis maakte diepe indruk op leerlingen en collega's van de verschillende vestigingen. Vandaar dat de stichting Stop Hersentumoren namens Team Jacobien via Alpe D'Huzes kan rekenen op ruim € 10.000. Daarnaast gaat nog eens ruim € 11.500 naar Kika.

'Team Jacobien' beklom afgelopen weekend al de Alpe d'Huez in Frankrijk. Op woensdag 5 juni overhandigden leerlingen trots - en toch een beetje feestelijk – in totaal ruim € 26.000 aan cheques aan vertegenwoordigers van de verschillende goede doelen.

Patricia Smagge
Meer berichten